Mijn naam is Rafael ter Haar 45 jaar en vader van 4 kinderen.

Master Don Schouten ken ik sinds eind jaren ’80, hij trainde toentertijd in Naaldwijk. Ik kwam voor het eerst in aanraking met Kungfu toen ik in dezelfde sportschool ging trainen in september 1990. Slechts 7 maanden later haalde ik mijn eerste band. Als begin twintiger werd kungfu naar de achtergrond geduwd om plaats te maken voor studie en het leven.

In Oktober 2013 tijdens een periode van gezondheidsklachten kwam ik weer in contact met Master Don Schouten. Hij adviseerde mij om Kungfu weer op  te pakken en dit advies heb ik met beide handen aangepakt.  In het begin kon ik met moeite een les van 1 uur volhouden. Ik kon net aan een les van 1 uur per week opbrengen. Eind december 2013 trainde ik twee lessen per week en dit bouwde ik uit naar 3 á  4 lessen per week. 

 

In 2014 kreeg ik de unieke kans om een seminar van Grandmaster William Cheung te volgen, hierdoor is mijn interesse in alles dat Kungfu omvat gegroeid. Gedurende de jaren daarop heb ik mij door veel te trainen, ervaring op te doen en te focussen op de techniek, mijzelf kunnen ontwikkelen tot niveau 6 Wing Chun Kungfu. 

In 2017 heb ik mijn assistent-instructeur certificaat  behaald. Sindsdien is donderdag avond mijn vaste les, maar je kan mij ook op andere tijdstippen tegenkomen.

Mijn passie voor Kungfu probeer ik over te brengen  op mijn dochtertje van 3. Spelenderwijs komt zij in aanraking met alle facetten van kungfu. Tijdens mijn eigen les probeert zij op haar eigen manier mee te doen. Elke zondag vertelt zij thuis vol trots wat ze deze week weer heeft geleerd.

This function has been disabled..