I’M CRAZY, BUT I’M NOT STUPID

Eskrima, Arnis, Kali, Estocada, en Arnis de Mano zijn ruwweg verwisselbare termen voor de traditionele krijgskunst van de Filipijnen (“Filipijnse Martial Arts”, of FMA). Eskrima is de nationale sport en krijgskunst van de Filipijnen.Zij omvat gewapende gevechten met stokken, messen, zwaardachtige lemmet wapens en diverse geïmproviseerde wapens, alsmede ongewapende technieken.

Met Eskrima leert de eskrimador gewapend en ongewapend vechten en zich verdedigen. Men kan wel stellen dat de lemet wapens de belangrijkste groep wapens bij het Eskrima zijn en het merendeel van de technieken uitmaken. Een ander belangrijk wapen voor de eskrimador (buiten de lemetwapens) is de baton. Dit is een rotanstok met een lengte van 60 centimeter. In het Eskrima wordt zeer veel met drill gewerkt en is het belangrijk om de oefeningen zeer vloeiend uit te voeren.

Eskrima omvat ook een ongewapende techniek of stijl. Bestaande uit stoten, trappen, klemmen, verwurgingen, worstelen en ontwapenings technieken. Hoewel bij Eskrima in het algemeen vooral de nadruk wordt gelegd op wapens, hebben sommige scholen de lege hand als primaire focus. Binnen Oldschool Training Center wordt zowel gewapend als ongewapend getraind.

This function has been disabled..