Marcel Wollrabe

Mijn naam is Marcel Wollrabe en ben heel m’n leven al gefascineerd door vechtsporten. Mijn broer en ik keken op jonge leeftijd naar Bruce Lee films en maakten zelf nunchaku’s en oefenden daarmee. In 1986 begon ik met karate in de stijl Shotokan. Ik vond deze stijl niet compleet dus besloot ook Taekwondo erbij te doen o.l.v. master Monty Agaatz. Het stoten van karate en traptechnieken van Taekwondo kon goed worden gecombineerd . In deze twee ging ik ook wedstrijden doen. 

Al na 6 jaar stopte ik met karate en ging door met taekwondo en behaalde enkele prijzen bij verschillende toernooien zoals zuid, midden, open Nederlandse kampioenschappen. Taekwondo heb ik ongeveer 10 jaar gedaan. Ik deed intussen ook wekelijks Kuntao Kungfu en trainde 3 uur op vrijdag avond met een klein select groepje (6 man) onder leiding van een oom van een vriend. Hij kwam uit Indonesië waar hij van de Chinezen daar jarenlang les had gekregen. Ik heb 4 jaar les gehad van hem waarna hij weer terugkeerde naar Indonesië.  Hierna heb ik me veel op het fitness en lopen gestort en zelf onderhield ik trappen, stoten, kuntao weringen.

Op mijn 29 ste maakte ik kennis met het Wing Chun Kungfu en werd lid in Dordrecht bij de Wing Chun associatie. Sifu Ed Vol was mijn leraar. Ik kreeg bij de eerste les veel klappen en snapte er niks van na 15 jaar vechtsport. Dat was mijn kennismaking met Wing Chun Kungfu. Ik kocht gelijk een dummy om te oefenen (een oude dummy die ik in Amsterdam had gekocht). Wekelijks kreeg ik drie uur les waarna ik thuis verder oefende. Doordat de trainingen doordeweeks waren op woensdagavond kon ik het nauwelijks combineren met werk en stopte daar.

Alsof het lot voor mij bestemd was stond Sifu Don Schouten in 2013 voor mijn deur om mijn Wooden Dummy te kopen die ik op marktplaats had gezet. Ik vroeg hem waar hij les gaf en zei dat hij les gaf in Wateringen. Ik vroeg Sifu Don of hij ook op zondagen les gaf. Hij ging erover nadenken en twee weken later stonden we (mijn broer en ik) bij hem op de mat. Trainde daar van 10:00 tot 13:00u samen met nog iemand. Na een aantal maanden werd de zondag groep steeds groter. 

In 2014 kreeg ik een seminar van grandmaster William Cheung en ging ik ook mee naar China om daar een maand te trainen en te touren o.l.v. de Grandmaster en Sifu Don. We bezochten ook het graf van grandmaster yip man de directe sifu van Grandmaster William Cheung. Mijn droom kwam echt uit en het was de mooiste ervaring van mijn leven.

Wing Chun kungfu o.l.v. master Don Schouten maakte mij en mijn leven als martial Artist compleet.Ik vind het ook een eer om in de lijn van grandmaster yip man, grandmaster William Cheung en mijn sifu Don Schouten Wing Chun te leren en me daarin te gradueren. Ik ben nu in het bezit van de zwarte sjerp en Sihing (assistent trainer) van sifu Don Schouten .

This function has been disabled..