Inge

Mijn naam is Inge. Vrij laat, ongeveer rond mijn 40e levensjaar ben ik begonnen met Old School Wing Chun Kungfu. Hiervoor had ik in mijn jeugd vooral gevolleybald en atletiek beoefend. Door mijn werk kwam ik in aanraking met zelfverdedigings sporten. Er werd echter na de opleiding weinig tot geen training meer in gegeven. 

Mijn zoon was na een aantal jaren balsport overgestapt naar Kungfu. Als ouder raakte ik  zo in aanraking met deze sport. Na de eerste proefles ben ik niet meer gestopt. De sfeer van de sportschool sprak mij erg aan. Er heerst geen machosfeer en zowel op als naast de dojo is er veel respect voor elkaar en tijd voor gezelligheid. 

Nu ben ik ongeveer 6 jaar aan het trainen en leer nog elke keer nieuwe dingen. Old school Wing Chun Kungfu is meer dan alleen een sport. Naast de Kungfu worden er seminars gegeven bijvoorbeeld op het gebied van het trainen met nunchaku en vlinderzwaarden. 

Ook wordt er les gegeven op de zogenaamde dummy. Hiermee sta ik op de foto. In de tijd van de corona crisis is dat je beste vriend om mee te trainen. Ik  heb ervaren dat kungfu mij veel meer zelfvertrouwen heeft gegegeven. Met recht sta je met beide benen steviger op de grond. Inmiddels heb ik de donkbruine sjerp behaald en geef ik geregeld les op de woensdagochtend.

Als mijn verhaal je interesse heeft gewekt, schroom dan niet jezelf aan te melden bij mijn Sifu Don Schouten.

This function has been disabled..